woensdag 21 februari 2018

Magnetische spelletjes

'Ik denk dat de post staakt' zegt m'n man.
'Hoezo', antwoord ik?
'Er zijn deze week maar 2 pakjes geleverd'...

Met deze humor van mijn "bovenste plank"man ben ik een koppel. Maar goed, to the point nu. In 1 van de pakjes zaten printbare magnetische vellen van bij Feeerieke. Wat kan je daar nu mee? Wel ik maakte er magnetische spelletjes mee.
Eerst beslis je natuurlijk wat je wil printen. Ik besloot meteen de 4 vellen te gebruiken en printte
- een poppetje en verschillende kleertjes en accessoires  Jammer genoeg was de inkt van de printer op, je weet wel, na de 20ste melding dat de inkt op is maar je bleef toch printen; maar ondanks de printfoutjes, is hiermee al het meest gespeeld.
- letters, handig voor die eerste lezertjes/schrijvertjes
- een menselijk lichaam en de verschillende organen, ook in puzzelvorm
- tangrams

Een silhouette cameo is hier wel handig om alle kleine vormen uit te snijden, maar als je dat niet hebt kan het natuurlijk ook met de schaar. Ik gebruikte te print en cut functie, maar verspilde wat materiaal doordat mijn cameo mat niet meer voldoende plakte en het magnestische vel dus verschoof en alles scheef gesneden was. Tip 1: gebruik dus een goed plakkende snijmat
Ik gebruikte de standaardsnijinstellingen voor printbaar magnetisch papier maar zette m'n mesje 1 stand hoger omdat het al wat gebruikt is. Het papier was hiermee bij mij niet door en door gesneden, maar ik kon de vormen er wel gemakkelijk uit te halen.

Het initiële idee van de popjes was trouwens een foto van het kind zelf met haar eigen kledij, doch dit allemaal fotograferen was me iets te veel werk dus zocht ik een afbeelding op google.
Tip 2: steek het vel juist in de printer. Lijkt simpel, maar ik zat helemaal in 'den drive' van printen en ondertussen snijden en een nieuw ontwerp maken op de computer en stak aldus het derde vel ondersteboven in de printer en die inkt krijg je niet snel van je vingers (ik spreek uit ervaring ). Check ook goed de printinstellingen. Ik was weer eens te snel en bij 1 vel bleef de inkt niet goed zitten. Ik spoot hier 2x blanke lak over en nadien was er geen probleem meer, maar bij de vellen waar ik voor fotoafdruk koos en speciaal papier hadden was dat helemaal niet nodig.
 

Ziezo, enkele spelletjes om de kinderen even (in stilte) bezig te houden. Ze lijken me ook handig om mee te nemen in de auto of zo want aangezien ze magnetisch zijn, kunnen ze al iets moeilijker op de grond vallen. Hupla, weer 10 minuten verder kunnen rijden zonder discussies ;-). No need to thank me ;-)

Nodig:
Printbaar magnetisch papier
Inkjet printer
Metalen doosje om de gesneden stukjes in op te bergen. Ik gebruikte 1 van de vele dozen die ik bewaar voor als ik ze eens kan gebruiken ... maar nu kwam deze van de Jules Destrooper koekjes goed van pas.

1 opmerking: