zaterdag 30 september 2017

hartjes voor V&A

V&A gaan volgend jaar feesten. Ze zijn bezig met de uitnodigingen en daar dacht ik mee te kunnen helpen.
Het printable rose gold foil is echt perfect voor zo een belangrijke dag. De kleur is heel moeilijk te fotograferen, maar geloof me, het blinkt en spiegelt en ik ben er echt verliefd op ;). Alleen heb ik een beetje een haat liefde verhouding met de print & cut functie van de cameo. De ene keer lukt al beter dan de andere. En laat het printable foil nu nog een extra moeilijkheid met zich meebrengen: de laser van de cameo kan de registratietekens moeilijk lezen op het glanzende oppervlak. Maar mijn tips deel ik hieronder verder met jullie.

Initialen en datum, meer moet dat niet zijn. De uitnodigingen zijn nog niet af dus gebruikte ik een foto uit een tijdschrift. Of V&A kunnen de stickers ook gebruiken om de enveloppe toe te plakken. Of ze kunnen ze gebruiken ter decoratie op het feest.
En nu deel ik dan graag mijn tips om met de folie te werken.
Allereerst: zet de printerinstellingen op glossy papier en letter formaat. Vergeet ook niet de afdrukkwaliteit op hoog te zetten (bij een eerste exemplaar vergat ik dit en kreeg de print een beetje een minder mooi gekrakeleerd effect).
Maar dan om het papier te snijden met de cameo probeerde ik met direct daglicht, wat minder licht, met een stiftje de registratietekens extra aan te zetten, met de klep open, klep dicht, enzovoort. De gouden tip vond ik echter in dit filmpje. Het komt er eigenlijk op neer om in de 3 hoeken waar de registratietekens geprint zullen worden en stukje witte sticker te plakken, waardoor de laser van de machine de registratietekens veel gemakkelijker kan lezen. De eerste poging met deze techniek lukte onmiddellijk.
En ohja, tot slot nog een laatste tip: voor de snijinstellingen kies je best voor printable foil en niet de instellingen van printable vinyl!

En zie hoe dat blinkt zeg. Ik ben helemaal verliefd op deze folie. Maar dat had ik al gezegd zeker hé.
 Hoe zagen jullie huwelijksuitnodigingen er uit?
                              

Benodigdheden: printbare gouden folie bij feeerieke. Bestaat in roze goud zoals hier, en ook zilver en gewoon goud.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten