dinsdag 10 oktober 2017

Party Animal(s)

Afgelopen weekend vierden we feest. Juliette, ons feestvarken werd 4! En dat werd gevierd met dieren hapjes. De meeste vrij gezond met fruit en groenten, al slopen er ook wat koekjes in want hé het blijft een feestje.

De inspiratie vond ik op pinterest. Vaak vond ik er echter enkel een foto en geen uitleg waardoor sommige hapjes wat de mist in gingen. Hier en daar kon ik wat tips verzamelen.
Een leeuw met wortels en cocktailsaus.
Voor een pauw heb je enkel een peer, druiven en blauwe bessen nodig. De foto spreekt voor zich denk ik.
Om deze vissen te maken heb je geen hogere wiskunde nodig. Enkele sinaasappelschijfjes, blauwe bessen, enkele stukjes wortel en een decoratief oogje. Zag je ook de helemaal in het thema passende schotel waar deze vissen in zwemmen ;)
Schildpadden van kiwi en druiven. Voor de oogjes gebruikte ik van die kleine chocolade korreltjes die je bijvoorbeeld soms ook ziet om op ijsjes te doen. Omdat ze niet bleven liggen maakte ik een fijn sneetje in de druif waar ik de korreltjes wat in duwde.
Voor deze krab heb je niet veel nodig. Een appel en enkele chocoladedruppels voor de ogen. Op het voorbeeld liggen de ogen er precies op, maar bij mij bleven ze niet liggen, dus maakte ik een kleine inkeping in de appel waar ze in konden.

De zwaan wou ik last minute nog maken, vandaar geen al te beste foto, maar meer dan een appel heb je hier niet voor nodig.
Deze kikker had ik natuurlijk beter met een groene appel gemaakt zoals in het voorbeeld. De oogjes zijn gemaakt met mini marshmallows en chocolade druppels, de poten van druiven.
Hier nog eens de waterdieren bij elkaar.

Voor deze ijsberen heb je enkel wat oreo koekjes nodig, mini marshmallows en chocolade druppels. Als tip kan ik nog meegeven dat ik het met oreo koekjes van verschillende merken probeerde en dat die van boni de beste waren. Bij deze koekjes blijft de crème namelijk aan 1 helft hangen terwijl ze bij andere merken vaak over de 2 koekjes verdeeld zijn en je te weinig crème over hebt op 1 zijde.

Voor deze lieveheersbeestjes heb je niet veel nodig. Een babybel kaasje en zwarte olijven. In het voorbeeld zijn ze wel wat mooier, maar de kleuters mochten meehelpen dus zijn ze wat slordiger.
 

Deze spinnen maakte ik ook met oreo koekjes en zoute stokjes. De oogjes opnieuw met mini marshmallows en chocolade druppels. Ook enkele kinderhanden probeerden deze te maken maar ze moesten de zoute stokjes nogal hard in de witte crème duwen waardoor de koekjes vaak braken, dus als je echt mooie spinnen wil, is het best dat je deze zelf maakt.

Verder waren er ook nog schapen van bloemkool, maar die zagen er echt niet uit, dus wie deze eens uitprobeert, mag me steeds z'n tips mailen.

Benodigdheden:
veel fruit: zie foto's
de mini marshmallows vond ik in de Makro (enkel in een zak van 1kg, jammer toch ;))
oreo koekjes
zoute stokjes

Welke dieren vinden jullie het meest geslaagd? En welke het minste? 

1 opmerking:

  1. Ik ben slecht in kiezen als het op van deze dingen aankomt!
    Maar de krab is wel heel goed gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen