zondag 27 mei 2018

Een dromenvanger met shrinky dinks

Juliette heeft verschillende maanden last gehad van nachtangst. Ondertussen gaat het wel weer wat beter met onze nachtrust, maar toch leek het me een goed idee om samen een dromenvanger te maken.

Ze koos enkele figuren (een roze pony en een eenhoorn, hoe kan het ook anders ;-) ) uit op de computer die ik nadien afprintte op krimppapier. Nadien wou ik deze uitsnijden met de print en cut functie van de cameo, maar dit lukte niet (in een volgende blog zal je zien dat het wel lukt met deze techniek) dus knipte ik ze uit met een schaar.Vergeet nadien niet om de beschermlaag aan de achterkant te verwijderen vooraleer je de figuren enkele minuten op 160°C in de oven legt. We bleven er naar kijken want het is leuk om te zien hoe het papier langzaam begint te krullen en kleiner wordt. De instructies staan ook goed uitgelegd op de verpakking van de shrink plastic sheets.
Ohja het is niet erg wanneer je een afbeelding kiest met een lage resolutie aangezien het papier enorm krimpt in de oven en dus sowieso nog een mooie kleur krijgt.
Zoals je kan zien krimpt het wel heel wat.

Nadien maakten we een cirkel met een dikke pijpenrager. We kozen allerlei linten en knoopten die er in een wirwar aan vast. Met de shrinky dinks, kralen, knopen, pluimen enzovoort werd het geheel opgeleukt. Ziezo de dromenvanger is klaar om de eerste dromen te vangen.
Nodig:
Krimppapier bij Feeërieke
Inkjet printer
verschillende touwtjes, linten, pijpenragers, kralen, knopen, ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten