donderdag 13 december 2018

Multifunctionele Kerstkaarten

Dit jaar wou ik onze kerstkaarten zelf maken. Het idee zit al bijna 2 jaar in mijn hoofd en gelukkig begon ik er dan ook tijdig aan. Met de cameo sneed ik dus allerlei kerstfiguren uit (kerstboom, ster, rendier, sneeuwvlok, sneeuwman, engel, kerstbal). En dit 1 maal in glitterpapier en 1 maal in kurk.

Ik kleefde dezelfde figuren tegen elkaar met ertussen een glittertouw van om en bij de 10 cm, waarmee ik een lus vormde. Niet symmetrische figuren moet je natuurlijk spiegelen... (lees ik kon nog eens herbeginnen met de sneeuwmannen want ik was dit natuurlijk vergeten)

Op de kurk zijde liet ik Juliette met een gouden stift een tekstje schrijven (in't echt duidelijker dan op de foto). Ze kan nog niet schrijven maar ik gaf een voorbeeldtekst die ze kon overschrijven. Dat maakt het nog net iets persoonlijker vind ik. Ondanks het feit dat ze enthousiast begon te schrijven met de 'gouden stift' was het enthousiasme toch snel over en werd de tekst steeds korter en minder leesbaar ;-)

En wie een kaartje krijgt kan het in z'n boom hangen. Omdat er toch weinig plaats was op de hangers om een tekstje te schrijven (en ook omdat ik minder kurkvellen had dan glitterpapier), maakten we nog wat extra glitter stickers die Juliette met veel plezier in het wilde weg op kraftpapier kleefde. Hier schrijf ik nog een persoonlijk tekstje op op de ommezijde.

Met enkele kleine restjes maakte ik nog enkele kerstspeldjes.

En volgend jaar? Ondanks het plezier dat Juliette en ik er aan beleefden om deze te maken, kies ik toch iets met wat minder werk.


Zo ziet onze kleuterproof kerstboom er dit jaar uit.

Nodig:
gouden stift + gouden touwtje uit ava. Van het touw moest ik helaas wel en rol van 50 meter kopen. Het is wel wat elastisch wat praktisch is om het in de kerstboom te hangen.
kurk
glitter papier Ik vind exact hetzelfde pakketje dat ik had niet onmiddellijk terug, maar hier kan je allesinds gelijkaardige vinden.


Nog Kerst inspiratie opdoen: Yjonis en Bieke maakten er ook al werk van dit jaar.

Bestanden (! papierformaat aanpassen of controleren, glitterpapier en kurk had niet dezelfde afmetingen bij mij)
Kerstboom
Rendier
Sneeuwmannen
Sneeuwvlok

Ohja ik gebruikte de standaard instellingen voor kurk en glitter papier en deze werkten perfect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten