maandag 27 mei 2019

Petit-Beurretaartje

Dit recept komt uit de reclame folder van de bioplanet. Je moet er niet voor kunnen koken en het is snel klaar. Fijn en handig als een extra dessert of voor als er op de bots bezoek komt want de meeste ingrediënten heb je wel in huis.


Nodig: voor 4 personen
- 150 gr bosvruchten (zit bij ons standaard in de diepvries)
- 250 gr ricotta
- 24 petit-beurre koekjes (ik deed er 32 voor 8 personen en liet de andere ingrediënten ongewijzigd)
- 50 gr pure chocolade
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker


Voorbereiding 10 minuten:
- Warm de bosvruchten op in een steelpan tot het sap vrijkomt. Giet door een zeef en vang het sap op.
- Ment de ricotta met de kokosbloesemsuiker
- Rasp de chocolade


Bereiding 15min. + 1 u in de koelkast:
- Leg een rechthoek van 6 koekjes (in mijn geval 8) naast mekaar op een platte schotel
- Besmeer met een beetje van het ricottamengsel
- Doop 6 (8) koekjes in het sap van de bosvruchten en leg bovenop de ricotta
- Besmeer opnieuw met ricotta en wissel zo de laagjes verder af. Eindig met een laagje ricotta.
- Bedruppel met de rest van het bosvruchtensap
- Laat 1uur opstijven in de koelkast
- Bestrooi met de geraspte chocolade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten