woensdag 12 juli 2017

Gevulde puntpaprika's met quinoasalade

Dit recept vond ik in een reclamefolder die regio Tienen verdeeld wordt. Wij eten graag de puntpaprika's van Pascale Naessens, maar dit is weer eens iets anders (en vegetarisch).

Ingrediƫnten voor 2 personen:
- 2 puntpaprika's
- 4 dl groentebouillon (of zoals aangeduid op de verpakking van de quinoa)
- 200gr Fetakaas
- 150gr quinoa
- een teentje look
- 1/2 citroen
- bussel kervel
- bussel peterselie
- 60gr pijnboompitten
- paneermeel
- scheutje olijfolie
- peper en zout

Bereiding:
1/ verwarm de oven voor op 200°C
2/ spoel de quinoa en kook hem volgens de instructies op de verpakking met de groentebouillon
3/ snij de puntpaprika's overlangs in 2, verwijder de zaadjes, leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet dan 10 minuten in de oven op 200°C
4/ rooster de pijnboompitten
5/ spoel de kruiden
6/ pel de look en plet hem fijn.
7/ brokkel de feta fijn
8/ meng de quinoa met de kruiden, feta, look en pijnboompitten. kruid af met peper en zout en doe er citroensap over
9/ Vul de puntpaprika's met de quinoasalade, bestrooi met het paneermeel en zet een 10tal minuten onder de grill.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten