Ingrediënten (4personen):
500gr (gemengd) gehakt
2 zoete aardappelen
2 rode uien (al doe ik meestal gewone ajuin omdat mijn man niet graag rode eet)
250gr droge groene linzen
700gr tomatensaus (gezeefde tomaten)
2teentjes knoflook
koriander naar smaak
+/- 3 cm gember
kaneelstokje
olijfolie
koffielepel komijnzaadjes
snuifje cayennepeper
peper
zout
Bereiding:
Spoel de linzen grondig.
Schil de aardappelen en snij in blokjes
Hak de koriander fijn
Snipper de uien en de knoflook.
Rasp de gember.
Verhit de olijfolie en bak de ajuinen, knoflook en gember glazig.
Doe er het gehakt, de koriander, komijn en cayennepeper bij. Maak het gehakt los en roerbak.
Voeg de zoete aardappel, linzen en kaneelstokje toe en overgiet met de gezeefde tomaten. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt een 30 tal minuten sudderen.
Haal het deksel van de kookpot en laat nog een 5tal minuten sudderen om in te dikken.
Op de foto lijkt het misschien maar een bruin - oranje brij, maar het is echt lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten