woensdag 2 januari 2019

Over goede voornemens en stoffen mandjes

Goede voornemens. Meestal maak ik er niet expliciet. Als in, 1 januari is ook maar een dag meer dan 31 december hé. Maar goed, vorig jaar wou ik graag wat meer dingen maken met mijn naaimachine en ik nam me voor om 12 stuks (1 per maand) te naaien. Voor de meesten onder jullie is dat waarschijnlijk een belachelijk laag aantal, maar kiezen tussen al die hobby's hier was dat toch een uitdaging voor mij.

Of het gelukt is moet ik nog eens goed natellen (want heel wat naaisels haalden de blog nog niet) en misschien kom ik niet aan 12 stuks, maar ik ben toch blij met wat ik allemaal creëerde want het was allesinds mijn meest vruchtbare naai jaar ooit. Dus voor 2019 meer van dat!

Probleem is ook wel een beetje dat ik mezelf nogal verlies in het opzoeken hoe iets moet. En voor ik het weet, surf ik van de ene blog naar de andere en is mijn naaitijd voorbij. Dat is voor mij een belangrijke reden waarom ik deze blog onderhoud. Natuurlijk is het fijn om af en toe een leuke reactie te krijgen, maar ik kan zo ook goed bijhouden welk patroon ik waar vond en als ik het dan nog eens opnieuw wil maken, moet ik niet steeds google raadplegen en mezelf verliezen in het wereldwijde web (waarom noemt dat ook een web, zoals een vlieg die in een spinnenweb terechtkomt en het nooit meer verlaat?).


Maar dus, opruimen staat ook steeds ergens tussen de voornemens. En restjes verwerken. En kwam ik nu tijdens dat rondsurfen superhandige stoffen mandjes tegen. Zo van die mandjes waar je allerlei rommel in kwijt kunt.
Ik gebruikte hiervoor de tutorial van Nicollie. Maar deze van spiegelstiksels is ook heel duidelijk met nen uitleg over hoe je de afmetingen moet passend maken rond een bloempot. Deze komt dus ook op de planning. Ergens, als in ooit eens. Voor het kleine mandje gebruikte ik 16x20cm en het grotere mandje 20x26cm (2x in buitenstof en in de voeringstof waar ik nog wat meer van had 20x52cm)

En met de overschot wou ik nog 2 kleine kussenslopen maken. Ik maakte dus 2 kussens op maat van de restjes stof en vulde deze met de inhoud van een borstvoedingskussen. Of ik dat aanraad? Wel overal op 't internet staat dat dat statisch is en dat ge dat best met 2 doet en een stofzuiger in de aanslag houdt en en en. Wel dat is dus ook zo. Do not try it when you are home alone (of met een peuter die zit te jengelen in de babyfoon omdat hij geen zin heeft om een middagdut te doen...) Tenzij het bijna Kerstmis is natuurlijk en ge die graag 'wit' wilt. Ja ik ben er graag vroeg bij, als in zo'n 355 dagen. Dus ja dat is echt wel statisch en serieus, zelfs met een stofzuiger krijgt ge dat zo goed nog niet opgeruimd hoor. Ik schat dat ik de komende weken nog wel regelmatig wat van die bolletjes ga tegenkomen.

Voor en na


Dit is de overschot van de stof. Ik maakte er nog iets anders mee in 2018, maar dat is voor de volgende blogpost.


Stoffen: zijn allemaal van kokka. Voor de voering van de kussens gebruikte ik gewone stevige witte stof
Afgewerkt naaiproject 2019: 2/12 (de 2 mandjes tel ik als 1 en de 2 kleine kussens en 2 kussenslopen tel ik ook als 1 project, het opkuisen van die vulling heeft lang genoeg geduurd)

En mijn goede voornemens voor 2019? Tsja wat ik echt wil, is terug gezonder gaan eten. De eventuele regelmatige lezer van mijn blog zag dat het al een tijdje geleden is dat ik nog eens wat recepten heb gedeeld. Maar nee serieus, wat als het deze keer wel lukt?
En jullie? Hebben jullie goede voornemens gemaakt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten