Het recept kan je integraal hier terugvinden. Het enige wat ik anders deed was de zoete patat in schijfjes snijden in plaats van in reepjes. De idee hierachter was namelijk dat we op een schijfje beter de 'saus' konden opscheppen. Verder zou ik in verhouding ook nog iets meer avocado gebruiken, al kan dat ook liggen aan het feit dat de avocado die ik gebruikte nog niet echt rijp was.
Eerstvolgende bezoek mag zich allesinds op dit aperitiefhapje verlekkeren.
Nodig: bataat, cayennepeper en kokosolie
Voor 'de saus': 1 avocado, halve citroen, 2 tomaten, 1 ajuin, 50gr. feta kaas, peterselie.
Bereiding:
Snij de bataat in schijfjes van ongeveer 1cm en kruid met cayennepeper en besprenkel gesmolten kokosolie. Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Leg de schijfjes naast elkaar op een bakpapier en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Prak intussen het vruchtvlees van de avocado en meng met het sap van een halve citroen en wat chilipoeder. Snij de tomaten, ajuin en fetakaas in kleine blokjes. Laat je bezoek een schijfje bataat beleggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten