maandag 31 juli 2017

Perfect?-challenge 4: Een week zonder chips

Ja hoor, je leest het goed. Ik deed een hele week zonder chips. Of beter, dat was het plan.
Als je weet dat ik zowat iedere dag chips eet, en ook snoep en koekjes en en en ... kan je me wel verslaafd noemen. Ik probeerde al verschillende keren de chips te laten, en een paar keer lukte het zelfs om ze enkele weken links te laten liggen, maar telkens opnieuw herval ik in mijn oude gewoontes.
Deze blogchalenge kwam als geroepen want ik wou het dringend weer gezonder aandoen. Ik besloot van alle zoetigheden en extra's in eerste plaats dus de chips te weren. Direct alles (snoep en koek en chocolade enzovoort) schrappen is in mijn geval niet realistisch. Door het stap per stap aan te pakken hoop ik dat het deze keer wel zal lukken.
En hoe zat dat nu de afgelopen week. Wel ik begon vol goede moed want vorige week at ik maar 2 van de 7 dagen chips doordat ik allerlei uitgestelde klusjes uitvoerde in plaats van 's avonds in de zetel te zitten. Dat moment is namelijk steeds de valkuil. Het plan was dan ook iedere avond druk bezig te blijven, allerlei taakjes te doen en zo geen tijd te hebben om chips te eten. Maar ik was 's avonds moe en dus werden het weer avonden in de zetel waarbij ik de hele tijd aan chips zat te denken. Toch is het gelukt! Wel dankzij de challenge. Anders was ik de eerste avond zeker al overstag gegaan, maar ik wou echt volhouden. De challenge was een echte motivans. Jammer genoeg heb ik 1 keer gezondigd. Zaterdag was er een feestje en er waren chipjes. Het was echter pas 's avonds dat mijn frank viel dat ik 's middags zondigde (doordat het op een ander moment van de dag was dan normaal en doordat ik zo bezig was met babbelen en tegelijkertijd op de kinderen letten heb ik er gewoon niet bij stilgestaan). Wel een beetje jammer want de eerste dagen zijn steeds de moeilijkste en nadien gaat het vaak vlotter om er af te blijven, dus zo zullen de komende avonden ook wel terug moeilijk blijven, maar ik ga toch nog steeds proberen volhouden!

Wat zijn jullie (zoete) zondes?


4 opmerkingen:

  1. Chips! En borrelnootjes! Na een week geen gegeten te hebben, heb ik net een kommetje op. Lekker! En nu van de rest geen meer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je alleen gezondigd hebt bij een feestje en geen enkele avond overstag bent gegaan, dan vind ik dat toch heel knap. Bij mij zijn dat ook de ergste momenten, 's avonds in de zetel hoort er precies iets bij om te knabbelen. Als je bezig bent, is dat veel minder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gedaan!
    Ik kan makkelijk weerstaan aan chips, ben meer een zoetebek. Mijn truc is gewoon om geen chips of koekjes in huis te hebben. Dat helpt echt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb dit keer niet meegedaan. Gedoemd om te mislukken! #verslaafdaancolazero

    BeantwoordenVerwijderen