woensdag 30 november 2016

Silhouette blogtour dag 4: Feest in stijl met Kerst Tattoo's

Ondertussen werden jullie al 3 dagen op rij ondergedompeld in eindejaars decoratie of andere zelfmaak ideeën.
Vandaag laat ik jullie zien hoe ik m'n feestoutfit ga opleuken. Maar eerst laat ik jullie, voor zij die het gemist zouden hebben -, nog even meegenieten van de andere creaties: papieren sterren en glitterkaarten bij Biebiezonder; kadootjes met labels bij Biebie en kerstkaarten en stempels bij Spoetniksels.


Zelf besloot ik het printable tattoo papier eens uit te proberen voor Kerstmis. Want zeg nu zelf, of je nu voor of tegen tattoo's bent, het is een beetje raar om in de zomer nog met een tattoo van een sneeuwman of kerstboom rond te lopen. Ze zijn dus ideaal om tijdelijk je feestoutfit op te leuken en voor iedere feest kan je weer een andere kiezen.


 Voor wie geen oorbellen draagt, is een tattoo op de oorlel misschien een idee.
Niet vergeten 2 keer op je blad af te printen (in spiegelbeeld) wanneer je de oogleden wil tatoeëren.

Hoe doe je dat nu: wel ik keek af bij Feeërieke
Stap 1: Kies leuke afbeeldingen
Stap 2: Print ze af op de blinkende zijde van het papier. Toch echt jammer dat het niet mogelijk is om goud of zilver te printen, zeker ook voor dit thema.
Stap 3: Laat even drogen
Stap 4: Kleef de doorzichtige folie over je afgeprinte figuren. Kleine tip hier (ik ontdekte dit pas na het eerste vel) maar aan 1 zijde van de doorzichtige folie zit een afscheurbare strook van ongeveer 1cm breed die je gemakkelijk kan verwijderen en mooi kan centreren op je blad alvorens je de beschermlaag verder verwijdert.
Stap 5: Knip de verschillende tattoo's uit (kan je ook door de Cameo laten doen als je dat hebt)
Stap 6: Kies een leuk stukje huid voor je tattoo, verwijder de doorzichtige beschermlaag, leg de figuur waar je hem hebben wil en maak met een vochtige doek nat gedurende 10-15sec. Verwijder de drager en klaar is kees.

Niet vergeten te SPIEGELEN (dat is natuurlijk voornamelijk bij tekst van belang)!
Ik stelde ook een keer de printer in voor een foto afdruk en vergat de maten van de pagina aan te passen waardoor de printer dacht dat hij een foto van 10op15cm moest afprinten en er dus een grote zone van m'n papier onbenut bleef. Soms denk ik toch dat jullie denken: 'wat een kip' is dat. Ik denk dat het komt omdat ik dan plots te ongedurig wordt en het resultaat wil zien en dan even een stap oversla en dan tja. Dus hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips!
Het resultaat van bovenstaande foto is niet helemaal wat ik in gedachten had. Er moest aan de ene kant 'merry Christmas' en aan de andere kant 'and a happy New Year staan volgens het principe van deze internetfoto:

Tot slot ook de kinderhand niet vergeten. 


Als het resultaat toch niet is wat je er van verwacht had, kan je ze heel gemakkelijk terug verwijderen en een andere kiezen.
Op Pinterest zag ik dat je ook andere dingen kan doen met het papier dus dat hou ik in m'n achterhoofd de volgende keer dat ik een bestelling plaats.

Ook de volgende dagen kunnen jullie nog kerstknutsels bewonderen bij Yjonis (morgen); Miss Wobie (overmorgen) en de afsluiter Vnila.
En tot slot rest er me jullie nog de nieuwe facebookgroep silhouettebloggers België aan te bevelen! Een groep waar wie zin heeft z'n creaties en eventueel bestand en eventuele blog kan delen en waar we gewoon blij en gelukkig zijn!
Ik deel alvast ook m'n bestand hier, maar het is de eerste keer dat ik dat probeer via google drive dus aarzel niet om me te contacteren als de link niet werkt. En ohja, wel niet voor commerciële doeleinden gebruiken natuurlijk.

7 opmerkingen:

 1. Superleuk! Met wat kan je die dan terug verwijderen? En blijft dat velletje op de huid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze gaan er heel gemakkelijk af met een beetje water en eens goed erover wrijven met een washandje (ik ben uiteraard vandaag niet gaan werken met al die tattoo's ;-), maar je moet echt geen schrik hebben dat ze eerder vanzelf zouden loskomen hoor, ze plakken echt goed

   Verwijderen
 2. super origineel! Dit kende ik nog niet. Bedankt voor de tip! Ik vraag me, denk ik, wel hetzelfde af als Spoet Niksels: er zit zo'n velletje rond de tattoo, kan je die nog verwijderen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ik denk dat ik jullie niet goed begrepen heb. Dat komt door de belichting op de foto. In het echt valt dat echt niet op. En als je mooi rondom rond je figuur knipt (op de print en cut functie gebruikt op de cameo) zal het nog minder opvallen. Maar in levende lijve zie je dat niet hoor!

   Verwijderen
 3. Erg leuk om eens te doen! Kan je de figuren ook rondom de tekening zelf uitsnijden in plaats van er een rechthoek rond te laten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Ik knipte ze uit met een schaar, maar het kan ook met de print en cut functie van de cameo.

   Verwijderen