vrijdag 16 december 2016

Sprookjes kleed

Op het stoffenspektakel in oktober te Aalst kocht ik een prachtig sprookjes stofje. Ik ging nochtans met een strikt 'benoodigdheden'lijstje, maar voor dit stofje maakte ik een uitzondering en week ik af van mijn plan enkel te kopen wat ik echt 'nodig' had.

Ik wou er een kleedje mee maken en ging op zoek naar bijpassende longsleeve/kousen/trui/... want het is zonde om veel werk te steken in iets zelfgemaakt en dan te merken dat je niets hebt dat er bij past. Ik dacht dat dat voor dit stofje niet moeilijk zou zijn vermits er zeer veel verschillende kleuren in zitten, maar ik heb toch lang moeten zoeken. Misschien omdat ik eerder groen tinten in gedachten had, maar uiteindelijk werd het een blauwe sous-pull en een roze longsleeve.


Voor het kleedje gebruikte ik het gratis patroon van de dromenfabriek. Ik nam een maat groter dan wat ik in de winkel koop en dat blijkt goed uit te vallen!
Het enige wat misschien niet zo duidelijk was in de beschrijving van het patroon was je je stof moet knippen voor de halsboord. Ik nam hiervoor de omtrek van de hals x0.75 op een breedte van 4 cm.
Het tweelingnaaldstiksel om de zoom af te werken verving ik door de minder mooie tricot steek omdat ik het gevoel heb dat het tweelingnaaldstiksel snel los komt. Maar ik heb het kleedje nu 1 maal gewassen en de zoom is onderaan ook wat losgekomen... Over enkele weken volg ik wel een tricot workshop dus misschien leer ik dit dan vermijden, maar ik zou liever zo lang niet wachten dus wie tips heeft om dit te voorkomen?


sous-pull, longsleeve en blauwe broekkousen: Filou & Friends
roze broekkousen: C&A
stof: stoffenspektakel (designer onbekend)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten