donderdag 23 februari 2017

de in 10 minuten klaar prinses accessoires (voor de carnavalsoutfit)

Verkleden vind ik zelf enorm fijn, maar de kleuter moet er nog een beetje inkomen. Toen we een briefje meekregen van school dat Juliette verkleed naar school mocht komen om carnaval te vieren, besloot ik haar dan ook zelf te laten kiezen in wie of wat ze zich wou verkleden (dit om het succes van de outfit te vergroten).
Een beetje jammer vond ik toch wel dat ze voor het klassieke: 'prinses' koos. Ik vermoed omdat haar vriendjes op school het daarover hebben, want thuis zijn we daar echt niet zo mee bezig. Enfin, een voordeel is nog wel dat je hier tal van outfits voor vindt, het ene al duurder dan het andere. 
Aangezien de baby hier momenteel nog zeer veel nood heeft aan eten en er dus maar weinig tijd overschiet om zelf iets te maken, besloot ik op zoek te gaan naar een tweedehands prinsessenkleedje. Tijdens de voedingen van de baby is er namelijk gelukkig het wereldwijdeweb. Niet dat ik daar voortdurend op zit, ik kan ook echt genieten van het kijken naar een kleine man die gulzig melk naar binnen werkt, smakt en heerlijk ligt na te genieten met een melksmoel, maar een beetje afleiding op tijd en stond (al was het maar om niet in slaap te vallen) kan zeker geen kwaad.
Een tweedehands prinsessenkleed exemplaar was snel gevonden in de buurt (toch wel een voordeel van het thema dat Juliette koos) maar een prinses is natuurlijk niet compleet zonder accessoires. De prijs voor schoonheid ga ik er niet mee winnen maar het geheel was op ongeveer 10 minuten klaar, de kleuter vond het leuk en kreeg bij deze ook even de aandacht die ze zeker verdiende als grote zus. 
Ik zocht wat goedkoop vilt bij elkaar, het mijne is niet heel degelijk, maar het moet maar 1 dag meegaan); vloeibare lijm, enkele kam snaps (drukknopen) en glitterlijm.
Voor het kroontje gebruikte ik de omtrek van een wc rolletje na het zien van deze pin. Zoals zo vaak bij pinterest, raakte ik niet tot bij de uitleg, maar ik nam de omtrek van het WC rolletje: 12.6cm. Deze afmetingen knipte ik uit in vilt. Nadien knipte ik mooi 6 puntjes uit (om de 2.1cm dus). En toen mocht Juliette versieren met de glitterlijm. Het concept dun aanbrengen is haar nog vreemd, het moest dus 2 dagen drogen, begin er op tijd aan is de boodschap. Het is stevig genoeg om op zichzelf recht te blijven staan dus exit WC-rolletje. Wanneer alle glitterlijm droog was, maakte ik met een perforator 2 gaatjes in het vilt en knoopte ik het met een touwtje vast op een roze diadeem.
De prinses moest uiteraard ook nog roze schoenen hebben, vertelde de kleuter. Geen haar op m'n hoofd dat er nog maar aan dacht om dat ergens op de kop te gaan tikken. Ik verknipte en lijmde nog wat vilt zodat het rond haar laarzen past, again: het moest snel gaan en het slaaptekort zorgde er ook voor dat ik snel tevreden was. De glitterlijm versiering maakte ik maar zelf want de aandacht van de kleuter was reeds weg en een kamsnap zorgt ervoor dat het geheel gemakkelijk rond de laars kan en ook er terug af.

 Voor de foto even de kam snap open gelaten, maar het werkt wel degelijk.
Van enkele restjes vilt nog 2 armbandjes gemaakt en klaar is kees.
Ohja het vilt is erg dun, de kamsnaps openen is een risico om het vilt kapot te trekken, maar aangezien het hier maar 1 dag moest meegaan vond ik het niet de moeite om te verstevigen (met vlieseline).
Ziezo, nog een beetje roze nagellak en de kleuter is helemaal blij!

-goedkoop knutselvilt van 'den Action'
-vloeibare lijm
-kam snaps, waarvoor een setje met een aantal kleuren steeds van pas kan komen
-glitterlijm van Ava

Geen opmerkingen:

Een reactie posten