zondag 16 juli 2017

Perfect?-blogchallenge 2

Omdat ik wat later ben ingestapt in de challenge, en omdat yoga helemaal niets voor mij is besloot ik de mini-minsgame van vorige week in te halen. Opruimen is niet mijn sterkste kant, maar al zeg ik het zelf, het betert met de jaren ;-)

Zo veel mogelijk spullen een vaste plaats geven is wel iets dat goed werkt bij mij. Omdat er tot nog even geleden een kinderwens was (intussen is Arthur wel al 5 maanden oud) wou ik eerder nog geen babyspullen weggooien omdat die mogelijks nog van pas zouden komen. Alles werd gestapeld op de zolder. Ik besloot dat het hoog tijd was om hier schoon schip in te maken. Juliette is namelijk een meisje en hoewel ik bij haar geboorte voornamelijk unisex dingen wou kopen, lukte dat niet zo makkelijk gewoonweg omdat de industrie wel zo slim is om alles heel opvallend ofwel jongen ofwel meisjesachtig te maken. Maar goed ik wijk af. Tijd om de zolder onder handen te nemen.

Dag 1: gemakkelijk: de epilator. Vreemd misschien dat ik dit bij verschillende andere deelnemers van de mini-minsgame ook las. Hij was niet stuk en ik ga ik niet terug naar het bosapen tijdperk, maar ik kocht zo een machientje met lichtpulsen zodat je haar niet meer groeit. (ik kocht het al voor de challenge en het werd ook gebruikt dus die epilator was echt overbodig geworden maar bleef maar in de badkamer liggen)

Dag 2: 2 boekjes met puzzels. Waarom. Tsja ze zijn in het Spaans. Ik hield ze nog bij omdat de puzzels er in echt wel mooi zijn, maar eigenlijk heeft Juliette er nooit echt mee gespeeld dus doe ik ze maar weg.

Dag 3 in de keuken vond ik een potje dat diende om ajuinen fijn te snijden maar dat eens gevallen was en sindsdien eigenlijk niet meer ging en dus gewoon de kast stond te vullen. Als 2e vond ik er een zakje snoep dat Juliette met carnaval bijeen sprokkelde maar dat toch niet opgegeten wordt en als 3e vond ik er een zakje tutten terug vanuit de tijd dat Juliette haar tutten aan Sinterklaas gaf, maar die ik verstopt had voor het geval het toch niet zou lukken en waarvan ik dus vergeten was dat ik ze verstopt had... Ja die lagen daar dus al echt een tijdje.

Dag 4 werd uitgesteld naar dag 5 wegens geen tijd.

Dag 5 moest ik dus dag 4 inhalen. We hadden al een tijdje kapotte keukenkasten en er lagen al een tijdje vervangstukken te wachten, maar nadat we eens een niet goed geslaagde poging ondernamen om ze te maken (uiteindelijk wel gelukt, maar zoals altijd duurde het klusje in plaats van 30 min een halve dag en bijgevolg werden de andere kasten uitgesteld) werd er opnieuw werk van gemaakt. En zoals vaak ontdekten we bij de laatste kast een techniek om het veel sneller en makkelijker te kunnen herstellen. 4 kapotte stuks belandden in de vuilbak.
En dan nog 5 paar schoenen die echt niet meer gedragen werden of te klein waren.

Dag 6: 6 flesjes die bijna niet of niet gebruikt werden en niet meer gebruikt zullen worden. Ik kon er een vriendin blij mee maken.

Dag 7 weinig geslapen en niet veel zin om de geplande diepvriesopkuis te doen. Ik maakte het me gemakkelijk en doe een hoop boeken weg die ik gelezen heb en die weg mogen. Met boeken heb ik eigenlijk niet zoveel moeite om weg te gooien. Het zijn er meer dan 7, maar ja ik ga die andere niet bewaren voor een volgende actie en doe alles weg.

En wat gebeurde er met de babyspullen vanop zolder waarmee ik het blog bericht begon. Hm, dat zal voor de volgende keer zijn. Ook in mijn eigen kleerkast moet ik eens grote kuis houden maar hier wil ik nog wat mee wachten want door de zwangerschapskilo's kan ik nog niet alle kleren aan en draag ik ook nog vaak kledij waar ik borstvoeding mee kan geven.
Wel ruimde ik ook nog een hele hoop papier op en een hele hoop klantenkaarten want ohja, ik installeerde de handige myshopi app waardoor alle klantenkaarten nu op m'n smartphone staan. Bijkomend voordeel is ook dat je ze daardoor zo goed als altijd effectief bij hebt. In de kartonnen spaar en klanten kaarten maakte ik ook een grote selectie: vervallen of winkels waar ik al lang niet meer geweest ben, gingen bij het papier.

Wil je graag meelezen bij andere deelnemers? Je kan ze hier vinden op de blog van Miss Pixie





1 opmerking:

  1. Je hebt heel goed opgeruimd. En kleren (zeker babykleren) zijn een moeilijke categorie om op te ruimen he?
    Veel succes met de volgende challenge!

    BeantwoordenVerwijderen