zondag 22 oktober 2017

Halloween in 3D

Met Halloween in aantocht, had ik nog een outfit nodig voor Arthur. Ik wou een skelet op een zwart kruippakje zetten en toen ik witte 3D flex kreeg, vielen de puzzelstukken samen.

Ik zocht en traceerde een skelet dat ik vond op google. Stak de 3D flex in de cameo en na het uitsnijden, perste ik het op een kruippakje. Al bij al snel klaar. Het was de eerste keer dat ik 3D flex gebruikte en ik vind het echt een geslaagd project. De botten lijken echt uit het pakje te komen doordat de flex volume krijgt na het strijken.

Als je dichtbij kijkt zie je wel allemaal fijne bobbeltjes in de 3D flex. Dat komt voornamelijk omdat ik dit met een strijkijzer vasthechtte aan het textiel. Maar ik vind het wel een leuk effect, dat past bij de creatie.

Ik zag geen standaard snijinstellingen voor 3D flex en heb toch wel enkele testsnedes moeten uitvoeren voor ik de juiste stand vond. Uiteindelijk gebruikte ik de instellingen voor flex, maar zette mijn mesje op 6 (ipv 3) en ik verdubbelde de druk van 4 naar 8. Ik gebruikte een recent mesje.

Ohja misschien nog 1 tip die ik jullie kan meegeven voor het gebruik van 3D flex. Zorg ervoor dat de stukken niet te dicht bij elkaar komen. Doordat de flex wat uitzet, wordt het ook wat breder en worden de spaties minder groot.

Benodigdheden:
- zwart kruippakje (komt van Feëerieke, doch niet meer beschikbaar)
- 3D flex ook van Feeerieke

Doen jullie mee met de Halloween gekte? En zoja, wat hebben jullie allemaal al gemaakt?

1 opmerking: