zaterdag 3 september 2016

nen eenvoudige papieren zak?

Eenvoudige papieren zakken, ik zag ze reeds veel voorbij komen op pinterest maar ik wou uiteraard een eigen ontwerp. Het staat netjes en is handig om speelgoed snel snel op te ruimen, zeker wanneer er last minute bezoek komt of gewoon als je weinig tijd hebt en graag hebt dat je huis er opgeruimd uitziet.
Na lang zoeken vond ik eindelijk een webwinkel waar de zakken blanco verkocht worden en ook per stuk! (bovendien kan je er ook al het andere nodige materiaal aankopen dus verzendkosten gespaard) Het idee zat ook al langer in m'n hoofd, de uitwerking bleek minder 'gemakkelijk'. Het werd dus een easy projectje maar uitgevoerd over meerdere avonden.
Het idee was mijn inziens zeer eenvoudig: het woord dat de inhoud van de zak vertegenwoordigd opzoeken in het woordenboek en die tekst overbrengen op de zak. Tot daar de eenvoud. Uiteraard wou ik een lettertype dat aan een woordenboek deed denken en vol goede moed liet ik de cameo z'n werk doen. Maar dat pellen van die letters was echt een rotjob. De letters waren wel volledig doorgesneden maar zeer regelmatig bleven ze toch aan de overtollige vinyl kleven bij het verwijderen. Bijgevolg bleven de letters niet goed liggen, was ik er enkele kwijt wegens te snel willen werken, enzovoort (op de eerste foto zie je sommige letters schots en scheef liggen). Misschien was m'n techniek gewoon niet zo goed, of misschien had ik toch beter wat grotere letters genomen. Enfin 't is af en 't is voor niet direct nog eens opnieuw te doen ;-)


De tweede zak was veel eenvoudiger. Voor het petekindje van mijn man nam ik gewoon de eerste letter van z'n naam, dat was een fluitje van een cent. Op de achterkant van de zak lieten we hem een mooie tekening maken (hier enkel in het zwart, om in het zwart witte thema te blijven, maar uiteraard is het ook met andere kleuren zeker heel mooi).

De poppenzak is de grote maat. Bovenaan plooide ik de rand 3x om. De 'L-zak' is de medium maat. Deze is iets minder breed en uiteraard minder hoog maar doordat ik de bovenste rand maar 1x omplooide lijkt hij bijna even groot. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de grote maat, maar 't is een beetje afhankelijk van waarvoor je ze wil gebruiken natuurlijk.

paper baghttp://www.feeerieke.be/
vinyl en transferpapier: http://www.feeerieke.be/

1 opmerking: