dinsdag 18 april 2017

5 must haves voor mama's (in spe)

Ik denk dat de meeste mensen net zoals ik bij een eerste baby naar een gespecialiseerde winkel gingen om een lijst te leggen en zich voornamelijk lieten adviseren door de winkelbediende in wat en hoeveel je van iets nodig hebt.
Nu de tweede baby hier gearriveerd is, heb ik eens nagekeken welke dingen ik nu echt handig en onmisbaar vond. Uiteraard heb ik het hier dan niet over de logische dingen zoals een verzorgingskussen of een babybedje.

1/ Overslag body's en kleertjes die aan de voorkant helemaal open gaan. Dit is zeker handig bij pasgeborenen, zo moet je de kledij niet altijd over hun hoofdje aan en uittrekken. Let er ook zeker altijd op dat de kleertjes open gaan aan de beentjes (niet wanneer het enkel een broekje betreft natuurlijk maar voor pakjes in 1 stuk) zodat je ze niet altijd helemaal moet uitkleden om een pamper te verversen. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat mooi niet altijd hetzelfde is als praktisch. Een salopet moet je bijvoorbeeld ook niet kopen voor een kindje dat bezig is met zindelijkheidstraining.

2/ Een relax. Ik ben zeer tevreden over deze van baby bjorn omdat die in vergelijking met andere modellen heel compact is wanneer die toegevouwen is en dus weinig plaats inneemt in de auto.
3/ Pamperemmer om vieze geurtjes te vermijden. Wij hebben deze diaper champ en het voordeel is dat deze werkt zonder dure navulzakken (wordt hier al meer dan 3 jaar gebruikt en nog nooit problemen gehad).
4/ De draagdoek. Juliette werd vooral in een tricot slen gedragen, maar Arthur wordt veel meer gedragen waardoor ik het handiger vond om iets te nemen dat gemakkelijk aan en uit te doen is. Dat werd deze van Boba. Bovendien zijn hier ook leuke fleece truien voor, die je er over kan dragen in de winter en het tussenseizoen.
5/ Cheeky wipes, zie mijn eerdere post hierover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten