vrijdag 14 oktober 2016

Tarte Tatin van pompoen, blauwgeaderde kaas en tijm

De laatste dagen ben ik op zoek naar verschillende lekkere pompoenrecepten want de moestuin leverde heel wat mooie exemplaren op.
Deze tarte tatin is niet veel werk en maakte ik met de overschot van de butternut pompoen die ik gebruikte om een pompoencake te bakken. Het recept komt uit een (ouder) reclamefolder van de Bioplaneet.

Benodigdheden:
- Butternutpompoen (ongeveer 50gr)
- 1 bladerdeel
- olijfolie
- tijm
- 3 eetlepels pecannoten (ik gebruikte echter walnoten)
- 150g blauwgeaderde kaas

Voor een zoetere variant kan u de tijm vervangen door gember(poeder) en de blauwgeaderde kaas door 3 eetlepels ahornsiroop

 
Bereiding:
1/ schil de pompoen en snij in schijfjes van maximum 1/2cm dik
2/ stoof de pompoenschijfjes in olijfolie op een zacht vuur gedurende 10-12 minuten (tot ze gaar zijn)
3/ verwarm de oven ondertussen voor op 200°C
4/ bestrooi de pompoenschijfjes met grof gehakte noten en de blauwgeaderde kaas
5/ leg het bladerdeeg er over, vouw de randen van het deeg tussen de pompoenschijfjes en prik met een vork enkele keren in het deeg
6/ 25min in de oven

7/ draai om op een serveerschotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen