woensdag 20 juni 2018

Het Juffenkado 2.0

We konden niet wachten tot het einde van het schooljaar en gaven vandaag al het juffenkado af. Juliette en ik zijn altijd blij wanneer we kunnen knutselen dus brainstormden we samen en gingen boodschappen doen. Juliette wou graag een bloem geven en koos in 'den action' een bloempot uit.

Past perfect bij de rose gouden vinyl die ik thuis heb liggen, dacht ik meteen. Toen Juliette sliep, liet ik mijn cameo 3 harten uitsnijden. We kleefden het er samen op, lees: ik kleefde het er op en Juliette was de hele tijd aan het zagen om ook iets te mogen doen, en dan nog is het 3e hart niet helemaal recht geplakt.

Alle restjes vinyl gaan trouwens naar de knutseldoos van Juliette, ze doet niets liever dan kleven, plakken, knippen en opnieuw plakken.

















Nadien vulden we samen de potjes op met pompoenplantjes die we zelf zaaiden. Ik hoor u al denken, wie geeft er nu pompoenplantjes. Wel er zit een kaartje bij met volgende uitleg: deze pompoenplantjes hebben niet zoveel zorg nodig als de kleuters in je klas het afgelopen schooljaar, maar wanneer je in het najaar regelmatig een butternut kan oogsten en kan verwerken in een soep, cake, lunch of diner, denk je zeker nog eens met plezier terug aan het vorige schooljaar.


Het was de tweede keer dat we een kado mochten maken. Benieuwd wat we vorig jaar maakten? Dat kan je hier lezen: het juffenkado.

Rosé gouden vinyl bij Feeerieke
Bloempot uit den action
beetje potgrond van het tuincentrum in de buurt
pompoenplantjes: eigen kweek van pompoenzaadjes van de oogst van vorig jaar

1 opmerking: