maandag 4 maart 2019

Creativiteit TAG

Ik werd uitgedaagd door Kim om een creatieve tag in te vullen. Geen idee wat het was, maar hieronder kan je dus lezen wat ik er van maakte.




Tattoo your kid
Bloemen
'Jumpsuit'

Wat maak ik vooral?
De laatste tijd zit ik wat meer aan de naaimachine. Maar ook de cameo silhouette gebruik ik vaak om met vinyl of flockfolie iets te bedrukken.
Hoe lang ben je al creatief bezig?
Zo lang ik me al kan herinneren knutsel ik graag. Als kind was dat dan vooral met stiften, lijm, schaar en papier. In mijn tienerjaren waren pareltjes mijn dada en nu ik kinderen heb, maak ik dus vooral dingen voor hen.

Inspiratie
Grote projecten of kleine werkjes?
Ik hou van kleine werkjes omdat je dan snel iets hebt. Zoals velen heb ik een job, een huishouden en heel veel creatieve ideeën... maar te weinig vrije tijd om alles te kunnen maken wat ik leuk vind. Een klein werk is meestal sneller klaar en je kan dan dus meer dingen maken of je hebt sneller resultaat wat mijn voorkeur dan geniet.
Zelf bedacht of goed gejat?
Iedereen haalt wel ergens zijn inspiratie dus ik ook natuurlijk. Wat naaiprojecten betreft, volg je altijd een patroon dus is het nooit echt zelf bedacht, tenzij je natuurlijk zelf het patroon maakte. Voor de creaties met de cameo silhouette haal ik inspiratie op verschillende facebook groepen of op pinterest. Ik zal nooit zomaar iets namaken en zeker linken naar het origineel.
De spiegels bedacht ik zelf. De afbeeldingen van de wc mannetjes vond ik op internet maar ik bedacht zelf ze te snijden in lichtgevend vinyl en op de WC deur te kleven. Ook zo met de schapen sticker.

Materiaal
Ali, action of merk?
Nu er een action in de buurt is gekomen, spring ik daar wel eens sneller binnen. Met ali heb ik eigenlijk geen ervaring. De laatste tijd wordt ik me ook wel wat bewuster van het milieu en besef ik ook dat je betaalt voor kwaliteit en duurzaamheid, maar ik vind dat wel moeilijk omdat je niet altijd weet of iets zal lukken en je er dan ook niet altijd veel geld wil tegenaan gooien.
Sale of presale?
Gezien ik nog vele projecten heb liggen, probeer ik enkel te kopen wat ik nodig heb en me niet echt te laten verleiden tot koopjes die ik toch niet gebruik.
Potlood of stift?
Doe mij maar stift. Potloden moet je soms hard op duwen en dat schrijft minder makkelijk.
Lijm of dubbelzijdige tape?
Lijm!!
Knippen of snijden?
Sinds ik een cameo heb, snij ik de meeste dingen want ik kan natuurlijk nooit zo mooi knippen als een machine.





 Dino uit stof

Werkplek
Georganiseerd of chaos?
Als ik aan iets aan het werken ben, is het algauw een chaos. En meestal raakt het ook niet op 1 avond af waardoor het dan in chaos blijft liggen tot ik tijd heb om er verder aan te werken. Soms is dat de avond nadien, maar soms gaan er weken over en dan heb ik vaak geen zin meer om dat project af te werken want heb ik een nieuw idee. Maar de spullen die ik niet gebruik zitten wel allemaal netjes opgeruimd.
Eigen kamer of gezamenlijke ruimte?
Ik heb een afgescheiden stuk in een kamer. Handig om de rommel niet te zien wanneer je iets nog niet hebt afgewerkt. Bloggen doe ik wel gewoon in de living.
Genoeg plek of te krap?
Genoeg plek al zou ik het graag nog wat anders inrichten. Nu is het een allegaartje van verzamelde meubelstukken die niet altijd even praktisch zijn, maar een gegeven paard kijkt m'n niet in de bek hé. Ik heb zeker niet te klagen.











Handdoeken
Magnetische puzzel

Overig
Creatieve wens?
Meer tijd om creatief bezig te zijn (zoals de meeste creatievelingen zeker?!)
Creatieve blunder?
Hier heb ik even over nagedacht, maar ik kan niet meteen ergens op komen. Natuurlijk werkt niet alles uit zoals ik het in m'n hoofd had, maar echt blunders heb ik denk ik niet. Hoogstens dat ik naaiwerkjes te lang laat liggen waardoor mijn kinderen er al uitgegroeid zijn tegen dat ze klaar zijn. Los ik nu meestal op door alles meteen een maat groter te knippen, alhoewel dat dan nog niet altijd op tijd klaar is.
Creatieve tip?
Ik hou alles bij in een atoma schriftje van de action :) Een pagina met ideeën, een pagina met naaipatronen die ik nog wil maken en eventueel in welke stof, een pagina met dingen die ik nodig heb zodat ik niets vergeet wanneer ik iets wil bestellen, ...




Tour de France
Wc sticker

Ik voeg er nog deze aan toe:
Op welke creatie ben je het meest trots?
Het is moeilijk kiezen. Aan de doopsuikers van Arthur heb ik lang gewerkt en verschillende dingen en technieken gecombineerd. Maar het kleedje dat ik voor Juliette maakte uit stof van Lotte Martens en waarvoor ik heel wat naai technieken voor het eerst uitvoerde, is zeker ook de moeite. Welke vinden jullie het mooist?

















Graag daag ik Miss Pixie en Bieke uit om de tag verder in te vullen en door te geven.
De tag werd bedacht door Laura!

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je mijn tag hebt ingevuld. Zou je kunnen verwijzen naar mijn site? Ik heb m bedacht namelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Laura,

      Ik heb het aangepast. Sorry, het was helemaal niet mijn bedoeling, want ik link altijd naar de oorsprong!

      Groetjes,
      Sofie

      Verwijderen